DAAROM EDUROAM
  • 1000’en congresgangers tijdens ESC2022
  • Bij een gastvrije ontvangst hoort veilig internet
  • eduroam maakt Leiden nog aantrekkelijker voor wetenschappers en studenten
  • Meer gastvrijheid = meer congressen = meer gasten
  • Geschatte extra omzet horeca: 10-20%

Leiden European City of Science 2022

In 2022 is Leiden European City of Science en daarmee gaststad van EuroScience Open Forum (ESOF): het grootste wetenschapscongres van Europa. De ideale gelegenheid om Leiden nog steviger op de kaart te zetten als kennis- en congresstad. Het hele jaar door bezoeken tienduizenden wetenschappers, onderzoekers en studenten vanuit de hele wereld onze stad.

Gastvrij en digitaal veilig

Wij bieden al die bezoekers graag een gastvrij onthaal en een aangenaam verblijf. Daarbij hoort ook veilig en snel internet op zoveel mogelijk locaties in Leiden: op het station, in het museum, in de congreszaal, op de hotelkamer. Dat regelen we met eduraom: het wereldwijde toegankelijke wifi-netwerk uit de wereld van onderzoek en onderwijs. Doe ook mee!

Overal en altijd veilig toegang tot informatie

Studenten, onderzoekers, docenten: ze zijn gewend geraakt aan het werken en studeren op verschillende plekken waar ook ter wereld. De coronapandemie heeft het werken buiten de onderwijsinstellingen nog verder versterkt. eduroam verzekert hen daarbij overal ter wereld van een betrouwbare wifi-verbinding via hun eigen instelling.

Open je laptop en klaar

Met een persoonlijk eduraom-account op een smartphone, tablet of laptop is alle relevante informatie beschikbaar. Van lesrooster en tentamenstof tot wetenschappelijke literatuur, colleges en discussiefora. De verbinding komt automatisch tot stand zonder wachtwoord. Een kwestie van je laptop openklappen of de iPad aanzetten en klaar. Veilig, snel en makkelijk.
“Buitenlandse gasten zijn gewend aan eduroam. In 2022 is Leiden European City of Science. Voor een gastvrije ontvangst is het noodzakelijk dat eduroam op alle locaties beschikbaar komt.”
Prof. Dr. P.C.W. Hogendoorn, decaan en vice-voorzitter Raad van Bestuur LUMC

Wie doen er al mee?

Aanbieders van eduroam in Leiden zijn universiteiten, onderwijsinstellingen, congres-, musea-, hotel en horecalocaties. En binnenkort ook in studentenhuizen en studentenverenigingen, bibliotheken en bedrijven. De lijst met aanbieders groeit met de week.
Wilt u ook aansluiten op eduroam?