EDUROAM IN LEIDEN
  • Veilige toegang tot internet is een vereiste
  • Uitbreiding eduroam op zoveel mogelijk locaties.
  • Hoe breder de beschikbaarheid van eduroam hoe aantrekkelijker de stad
  • De keuze voor werk, studie of een langer verblijf valt vaker op Leiden
  • Locaties met eduroam krijgen extra promotie van de universiteit

Heel Leiden eduroam-ready

Eduroam is nu al beschikbaar in alle gebouwen van de universiteit, het LUMC, de hogeschool Leiden en mboRijnland. Ook veel hotels, musea en congreslocaties hebben eduroam omarmd. Dit gaan we uitbreiden naar zoveel mogelijk verblijfplaatsen, zoals vergaderzalen, bibliotheekvestigingen, het station, hotels, restaurants, terrassen en liefst ook naar pleinen, sporthallen, parken, studentenhuizen en bedrijven. Zo maken we heel Leiden eduroam-ready.

Congresbezoekers rekenen op veilig internet

Als eigenaar van een hotel, vergaderzaal, congreslocatie of restaurant in de regio Leiden kunt u niet meer om eduroam heen. Congresbezoekers uit de hele wereld rekenen tijdens hun verblijf op een veilige en makkelijke toegang tot internet. Daarom kiezen ze liever voor een hotel, restaurant of vergaderplek waar eduroam beschikbaar is.

Promotie voor eduroam-locaties

De Universiteit Leiden geeft bij de reservering van hotelaccommodaties de voorkeur aan locaties met eduroam. Voor de zalen waar de universiteit bijeenkomsten organiseert is het zelfs een vereiste. Horeca- en cultuurinstellingen die eduroam activeren kunnen dan ook rekenen op extra promotie van de universiteit. Tijdens ECS2022, maar ook in de jaren daarna.
“Voor de promotie van Leiden als congresstad is de aanwezigheid van een stadsbreed eduroam een uniek verkoopargument.”
Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing

Wie doen er al mee?

Aanbieders van eduroam in Leiden zijn universiteiten, onderwijsinstellingen, congres-, musea-, hotel en horecalocaties. En binnenkort ook studentenhuizen en studentenverenigingen, bibliotheekvestigingen en bedrijven. De lijst met aanbieders groeit met de week.
Wilt u ook aansluiten op eduroam?